Σαν σκλάβοι δουλεύουν δέκα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο

Στοιχεία σοκ από το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας

Γι’ αυτά δεν υπάρχει παιδική ηλικία, παιχνίδι, σχολείο, αθωότητα. Είναι τα περίπου 10,5 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που δουλεύουν σε θέσεις οικιακών εργαζομένων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας.

Πολλά εξ αυτών δουλεύουν σε συνθήκες επικίνδυνες, που πολλές φορές αγγίζουν τα όρια της σκλαβιάς, αναφέρει ο Οργανισμός, επισημαίνοντας πως η παιδική οικιακή εργασία σε μεγάλο βαθμό δεν καταγράφεται.

Η έκθεση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, τονίζει επίσης πως τα παιδιά αυτά είναι ευάλωτα σε σωματική και σεξουαλική βία.

Τα περισσότερα είναι κάτω των 14 ετών και σε ποσοστό άνω του 71% είναι κορίτσια. Συχνά δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση κι επειδή δουλεύουν σε σπίτια είναι δύσκολο να υπάρξουν κανονισμοί.

«Το παιδί εργάζεται αλλά δεν θεωρείται εργαζόμενος και παρότι ζει σε οικογενειακό περιβάλλον δεν αντιμετωπίζεται ως μέλος της οικογένειας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Όχι μόνο μοχθούν πίσω από τις κλειστές πόρτες των εργοδοτών τους αλλά οι κοινωνίες δεν βλέπουν καν τι κάνουν σαν εργασία», τονίζει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας.

Οι ανήλικοι εργαζόμενοι συχνά απομονώνονται από τις οικογένειές τους και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους εργοδότες τους, οι οποίοι συχνά δεν τους πληρώνουν και κάνουν σοβαρές διακρίσεις εις βάρος τους.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399