Ένα εκατομμύριο παιδιά – πρόσφυγες από τη Συρία

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που έχουν γίνει πρόσφυγες στο εξωτερικό εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να ανακοινώνει ότι έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο, ενώ άλλα δύο εκατομμύρια είναι εκτοπισμένα στο εσωτερικό της χώρας τους.

«Αυτό το εκατομμυριοστό παιδί πρόσφυγας δεν είναι ένας αριθμός όπως οι άλλοι, είναι ένα πραγματικό παιδί, ξεριζωμένο από την εστία του, ίσως ακόμη κι από την οικογένειά του, αντιμέτωπο με τη φρίκη», δήλωσε ο διευθυντής της UNICEF, Άντονι Λέικ.

Σύμφωνα με τους αριθμούς του ΟΗΕ, τα παιδιά αποτελούν τουλάχιστον το ήμισυ του συνόλου των Σύρων προσφύγων, με τα περισσότερα να έχουν βρει καταφύγιο σε Λίβανο, Ιορδανία, Τουρκία, Ιράκ και Αίγυπτο, όμως είναι ολοένα και περισσότερα αυτά που καταφεύγουν στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.

«Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι τίποτε λιγότερο από την επιβίωση και την ευημερία μιας γενιάς αθώων», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντόνιο Γκουτέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και πρόσθεσε: «Οι νέοι στη Συρία χάνουν τις εστίες τους, τις οικογένειές τους και το μέλλον τους. Ακόμη κι αφού διασχίσουν τα σύνορα, παραμένουν ψυχικά τραυματισμένοι, καταπτοημένοι και έχουν ανάγκη ένα λόγο για να ελπίζουν».

Τέλος, στο εσωτερικό της Συρίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους, λόγω των μαχών, περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά.

(πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399