Νάνος Βαλαωρίτης: “Αν δεν αντιμετωπίσεις το θηρίο, αποθρασύνεται”

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ δεν έχω δει τέτοιους οργανωμένους δαίμονες, τέτοια βλοσυρά τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση» δήλωσε την Τετάρτη ο μεγάλος ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

«Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί; Έχω ζήσει τρία φασιστικά καθεστώτα και μόνον οι βασανιστές τους ήταν τέτοια μούτρα. Το έγκλημα και ο φασισμός ενώθηκαν εδώ, για να δημιουργήσουν θρασύδειλους και δαιμονισμένους. Πιστεύω ότι τους εξέθρεψε η άθλια οικονομική κατάσταση των μνημονίων που μας επέβαλαν οι εταίροι μας και οι φίλοι μας οι Γερμανοί, που με μίσος λένε τέτοια ψέματα σε βάρος μας. Αυτά συνδέονται μεταξύ τους» προσέθεσε.

«Αργοπόρησαν πολύ να πάρουν μέτρα. Είχαν ορισμένες δικογραφίες, αλλά τις είχαν κλείσει σε συρτάρι. Αυτά όλα εξέθρεψαν το θηρίο, διότι αν δεν το αντιμετωπίσεις, αποθρασύνεται. Έτσι είναι ο φασισμός. Εάν δεν τον αντιμετωπίσεις μαζικά, επεκτείνεται», τόνισε ο κ. Βαλαωρίτης που είχε στείλει επιστολή για το θέμα στον πρωθυπουργό.

«Θέλω να συνεχιστεί ο αγώνας, ώστε να εκλείψουν πρώτα-πρώτα οι αιτίες του φαινομένου και μετά τα αποτελέσματα, που είναι αυτοί οι ψυχωτικοί άνθρωποι που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν αυτές τις μεθόδους.

Για να βγει εκτός νόμου, πρέπει πρώτα να στηριχθούν όλες οι εγκληματικές κατηγορίες. Δεν είμαστε δυστυχώς μια χώρα που μπορεί να στείλει στο Άουσβιτς ή στη Σιβηρία χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία των δημοκρατικών ελευθεριών», κατέληξε ο κ. Βαλαωρίτης.

(πηγές: nooz.gr, Τα Νέα)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399