Τα πουλιά πεθαίνουν από τα σκουπίδια του «Πολιτισμού»

Όλοι θυμόμαστε τον καλοσυνάτο γλάρο της διαφήμισης -που είχε δημιουργήσει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος εν έτει 1992- ο οποίος συνιστούσε στους τηλεθεατές: «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές».

Όσο «μακρινός» κι αν σας φαίνεται πια ο τηλεοπτικός… γλάρος, ένα σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έρχεται να μας υπενθυμίσει τις συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής σε όλο τους το μεγαλείο.

Το εν λόγω βίντεο δείχνει πλάνα ενός ακατοίκητου νησιού του συμπλέγματος νήσων Φαρόε που τοποθετείται στα βόρεια του Ατλαντικού Ωκεανού, ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Αν και το συγκεκριμένο νησάκι βρίσκεται «εκτός πολιτισμού», σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων από οποιαδήποτε άλλη ακτή, οι φτερωτοί «κάτοικοί» του υφίστανται τις τραγικές επιπτώσεις της «πολιτισμένης» θαλάσσιας μόλυνσης.

Βιολόγοι και ερευνητές που το επισκέφτηκαν είδαν με μεγάλη τους θλίψη ότι όλα τα σκουπίδια που οι άνθρωποι πετούν στη θάλασσα -και κυρίως τα πλαστικά που χρειάζονται από 20 μέχρι 400 χρόνια για να βιοδιασπαστούν- καταλήγουν στο νησί αυτό και μάλιστα… στα στομάχια των πτηνών που ζουν εκεί και πεθαίνουν κατά εκατοντάδες με φρικτό τρόπο.

Δείτετο video:

(πηγή: nez.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.