Η χώρα που προσφέρει δωρεάν ρεύμα σε 2 εκατ. φτωχούς πολίτες της

Το Περού, μέσω ενός προγράμματος κόστους 200 εκατ. δολαρίων, αναπτύσσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά συστήματα και προσφέρει με αυτό τον τρόπο δωρεάν ρεύμα σε 200 εκατομμύρια φτωχούς πολίτες. 

Η χώρα που απαγόρευσε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και αφιερώθηκε στην ανάπτυξη της καθαρής, βιολογικής γεωργίας, μας δίνει ακόμα ένα λόγο για να την έχουμε στην καρδιά μας.

Το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση 12.500 φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα οποία θα καλύψουν περίπου 500.000 νοικοκυριά.

Ο υπουργός Ενέργειας Jorge Merino δήλωσε χαρακτηριστικά: “Το πρόγραμμα απευθύνεται στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και ακόμα χρησιμοποιούν λάμπες πετρελαίου, με αποτέλεσμα να σπαταλούν το πενιχρό εισόδημά τους για καύσιμα και να κάνουν κακό στην υγεία τους”.

Από τα 29,5 εκατομμύρια κατοίκους, σήμερα, μόνο το 66% των Περουβιανών έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

(πηγή: enallaktikos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399