Video: περίπατος στο διάστημα από τα μάτια ενός αστροναύτη

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες στο βίντεο που τράβηξαν αστροναύτες από μια… τυπική μέρα στη δουλειά. Είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε και εσείς έναν περίπατο στο διάστημα.

Οι αστροναύτες φόρεσαν κάμερα πριν βγουν για εργασίες συντήρησης έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χαρίζοντας σε όλους εμάς εντυπωσιακά πλάνα από το διάστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάγκη μας για διαστημικούς περιπάτους και για την εξερεύνηση του διαστήματος είναι μια περιέργεια γενετικά προκαθορισμένη. Προς το παρόν όμως, δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε όλοι μας αυτήν την ανάγκη. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ωστόσο, μπορούμε να περιπλανηθούμε “εκεί έξω”, έστω και εικονικά.

NASA άρχισε εργασίες αναβάθμισης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ώστε να κατασκευαστούν νέες θέσεις στάθμευσης για την υποδοχή σκαφών

Το παρακάτω βίντεο τραβήχτηκε τον Φεβρουάριο, όταν δύο Αμερικανοί αστροναύτες βγήκαν έξω από το σταθμό κάνοντας έναν διαστημικό περίπατο για να φτιάξουν μια θύρα πρόσδεσης σκαφών του σταθμού, καθώς τα προσεχή χρόνια αναμένεται να τον προσεγγίσουν νέα σκάφη. Αυτός είναι και ο λόγος που η NASA άρχισε εργασίες αναβάθμισης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ώστε να κατασκευαστούν νέες θέσεις στάθμευσης για την υποδοχή σκαφών στα επόμενα χρόνια.

Η όλη διαδικασία είχε διάρκεια έξι ώρες και 34 λεπτά. Οι αστροναύτες απαθανάτισαν τον περίπατο τους με μικρές φορητές κάμερες. Το βίντεο ανέβηκε χθες στο διαδίκτυο.

Απολαύστε το:

(πηγή: Μάνος Σιγανόςpathfinder.gr x)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399