Κύμα βαρυχειμωνιάς στις ΗΠΑ με εικόνες Ανταρκτικής, 21 νεκρούς και -56 βαθμούς Κελσίου

Πάνω από δύο χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν – Δείτε τις φωτογραφίες

varichimonia_usa_1Αντιμέτωποι με θερμοκρασίες Ανταρκτικής είναι εκατομμύρια Αμερικανοί με το θερμόμετρο να φτάνει δεκάδες βαθμούς κάτω από το μηδέν, τουλάχιστον 21 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και οι μεσοδυτικές πολιτείες να έχουν παραλύσει.

varichimonia_usa_2Σύμφωνα με το Reuters, το ψύχος είναι τόσο δριμύ που μπορεί να προκληθεί κρυοπάγημα μέσα σε μερικά λεπτά και το να κυκλοφορεί κανείς έξω μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή.

varichimonia_usa_3Οι αρχές σε πολλές πολιτείες συνδέουν τους θανάτους με τον παγωμένο αέρα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς αλλά ο αριθμός αυξήθηκε αφότου ακόμα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Σικάγο από τραυματισμούς που συνδέονται με τον κακό καιρό και ειδικά το κρύο.

varichimonia_usa_4Στο Σικάγο, το νοσοκομείο John H. Stroger Jr. υποδέχθηκε αυτή την εβδομάδα 25 ανθρώπους με κρυοπαγήματα. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, είναι ορατός ο κίνδυνος ακρωτηριασμών δαχτύλων των ποδιών και των χεριών.

varichimonia_usa_5Μεταξύ των θυμάτων από το κρύο είναι και ένας 18χρονος φοιτητής από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Ο Gerard Belz βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί αναίσθητος, λίγα μέτρα έξω από τον κοιτώνα του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κρύο έπαιξε ρόλο στον θάνατό του, καθώς η θερμοκρασία αέρα ήταν εκείνη την ώρα στους -46 βαθμούς Κελσίου.

varichimonia_usa_6Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για τους άστεγους και το Σικάγο, όπως και άλλες πόλεις, έχει ανοίξει καταφύγια για την προστασία τους. Κάποιοι αναζήτησαν κατάλυμα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια με μοιραία αποτελέσματα. Μία 60χρονη βρέθηκε νεκρή σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Οχάιο και πιστεύεται πως έχασε τη ζωή της από υποθερμία. «Αν δεν έχεις κάποια πηγή θέρμανσης κοντά σου είναι αδύνατον να επιβιώσεις σε τέτοιο καιρό» σχολίασε εκπρόσωπος των Αρχών της πόλης.

varichimonia_usa_7Τέτοιο κύμα βαρυχειμωνιάς είχε να καταγραφεί εδώ και μία 20ετία στις μεσοδυτικές και βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στο Ντιτρόιτ, η General Motors Co προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας έντεκα μονάδων της στο Μίσιγκαν ενώ η Fiat Chrysler Automobiles NV έκανε το ίδιο σε δύο εργοστάσιά της.

varichimonia_usa_8Χιόνι και παγετός δημιουργούν και πολύ δύσκολες συνθήκες μετακίνησης, με 26 τροχαία να καταγράφονται μέσα σε δύο ώρες στην κομητεία Τζόνσον της Αϊόβα.

varichimonia_usa_9Για δεύτερη ημέρα, το έντονο κρύο και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ματαίωση τουλάχιστον 2000 πτήσεων- οι 700 στο Σικάγο.

varichimonia_usa_10Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, χθες καταγράφηκε στη Μινεσότα θερμοκρασία -56 βαθμών Κελσίου.

varichimonia_usa_11(Πηγή: newsbeast.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399