Τα κορίτσια της Εθνικής Αστέγων στα γήπεδα της Λιόν στο τουρνουά κοινωνικού ποδοσφαίρου

koritsia_ethnikis_astegon«Εάν μπορείς να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στο παρόν, μπορείς να είσαι η καλύτερη εκδοχή του και στο μέλλον και πέρα από αυτό», είναι το άκρως ελπιδοφόρο μήνυμα της νεαρής Μαχντιγιά, η οποία πριν από ένα χρόνο υπέστη καρδιακή προσβολή, φοβούμενη για την ίδια της τη ζωή. Τώρα, ετοιμάζεται να παίξει ποδόσφαιρο στα γήπεδα τις Λιόν, στο τουρνουά κοινωνικού ποδοσφαίρου με τίτλο Festival 19, το οποίο έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA που πραγματοποιείται στη Γαλλία. Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή κοινωνικού ποδοσφαίρου έχει κληθεί να συμμετάσχει και η δική μας ομάδα μέσω του οργανισμού Street Football World. Από την Τετάρτη 3 Ιουλίου ώς την Κυριακή 7 Ιουλίου, το street football world festival φέρνει κοντά νέες και νέους ηλικίας 15 έως 18 ετών, από ευαίσθητες ομάδες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολιτιστικά προγράμματα.

Εκεί θα είναι και παιδιά της δικής μας ομάδας αστέγων, η Αναστασία, η Αγγελική, η Γαβριέλα και ο Μάρκος, για να αναδείξουν τα ταλέντα τους, να παίξουν, να συναντηθούν με άλλους πολιτισμούς, να πάρουν εμπειρίες και δύναμη. Στην αποστολή συμμετέχει και η Άννα, μια «νεαρή ηγέτιδα» («young leader»), η οποία λαμβάνει μέρος στις διεργασίες για την οργάνωση του σπουδαίου αυτού φεστιβάλ. Η Ελλάδα, λοιπόν, μέσω της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», θα είναι για μια ακόμη φορά παρούσα σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του κοινωνικού ποδοσφαίρου, αλλά και του ποδοσφαίρου εν γένει, αφού δεν υπάρχει άλλη ελληνική εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Αυτό το καλοκαίρι, όμως, δίνουμε διπλό ραντεβού, Λίγες εβδομάδες μετά το τουρνουά της Λιόν, θα φιλοξενηθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, για λίγη ακόμη μπάλα.

(Πηγή: helpis.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399