Χωρίς χέρια, με μεγάλη καρδιά και χρυσό μετάλλιο

horis_heriaΟ Ismail Zulfic γεννήθηκε χωρίς χέρια και με δυσμορφία στα πόδια του. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά είναι πολλές, η δύναμη και η επιμονή του όμως είναι πολύ μεγαλύτερες…

Πάρα τις αντιξοότητες, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό καθώς ήταν το όνειρό του από μικρός. Ο Ismail από την Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι ένα από τα 53 παιδιά με αναπηρία που είναι μέλος της ομάδας με αθλητές με αναπηρία του Σαράγιεβο.

Στην αρχή, ήταν δύσκολο να κοινωνικοποιηθεί καθώς ήταν αρκετά ντροπαλός. Ύστερα όμως βρήκε το θάρρος να αντιμετωπίσει τον φόβο του με το νερό και τελικά να αναδειχθεί σε έναν δεινό κολυμβητή. Έχοντας επιμονή στο στόχο του, ο Ismail πήρε μέρος σε βαλκανικούς αγώνες για παιδιά με αναπηρία και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Ο προπονητής της ομάδας, Amel Kapo δηλώνει: «Θέλω να αποδείξω ότι μπορεί τα άτομα με αναπηρία να είναι διαφορετικά, όμως αν κανείς τους δώσει την ευκαιρία, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους και να κάνουν σπουδαία πράγματα».

Δείτε το βίντεο:

(Πηγή: amea-care.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399