Χιλή: Καλλιτέχνης του δρόμου, 36 ετών, βρέθηκε κρεμασμένη με χειροπέδες

Από Christina Mavropoulou

Ντανιέλα Καράσκο, γνωστή ως la Μimo. Καλλιτέχνης του δρόμου. 36 ετών. Σύμφωνα με την φεμινιστική κολεκτίβα NiUnaMenos «την προπηλάκισαν, την βασάνισαν και την δολοφόνησαν».

Daniela_korasko_1Το Συνδικάτο των Ηθοποιών της Χιλής- Sidarte απαιτεί να γίνει έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη αφού οι συνθήκες της δολοφονίας της παραμένουν άγνωστες ενώ οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν πως δολοφονήθηκε από αστυνομικούς. Σύμφωνα με την αυτοψία ο θάνατος οφείλεται σε ασφυξία και η αστυνομία κάνει λόγο για «αυτοκτονία», ωστόσο με πληροφορίες και βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η τελευταία φορά που η κοπέλα θεάθηκε ζωντανή ήταν όταν συνελήφθη από τους Καρααμπινιέρος στις 19 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Το πτώμα της κοπέλας βρέθηκε κρεμασμένο σε ένα φράκτη, με χειροπέδες στο πάρκο André Jarlan, στην συνοικία Pedro Aguirre Cerda, στα νότια του Σαντιάγο, όπως προκύπτει από βίντεο που καταγράφει, όπως δηλώνεται, της “ανακάλυψης” του άψυχου κορμιού της και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Daniela_korasko_2(Πηγή: enallaktikos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399