Κοροναϊός : Αυτά είναι τα συμπτώματα του ιού – Ποιες οι διαφορές με το κρυολόγημα και τη γρίπη

koronoios_syptomataΜε τα κρούσματα του κοροναϊού να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τις κυβερνήσεις να παίρνουν ολοένα και περισσότερα μέτρα, πολλοί είναι εκείνοι που πανικοβάλλονται και με το πρώτο σύμπτωμα τρέχουν να εξεταστούν.

Με τα κρούσματα του κοροναϊού να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τις κυβερνήσεις να παίρνουν ολοένα και περισσότερα μέτρα, πολλοί είναι εκείνοι που πανικοβάλλονται και με το πρώτο σύμπτωμα τρέχουν να εξεταστούν.

Σαφώς και πρέπει όσοι έχουν συμπτώματα να εξεταστούν και εφόσον βρεθούν θετικοί στον ιό να παραμείνουν σε καραντίνα, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει με το πρώτο σύμπτωμα να κατακλύζουμε τα νοσοκομεία, αφού έτσι θα υπάρξει συνωστισμός και πιο εύκολη διασπορά του θανατηφόρου ιού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συνίσταται ψυχραιμία και στη συνέχεια επικοινωνία με τον γιατρό.

Στο πλαίσιο αυτό για να μας βοηθήσει λίγο παραπάνω να καταλάβουμε ποια συμπτώματα εμφανίζει ο κοροναϊός, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών έδωσαν στη δημοσιότητα την παρακάτω εικόνα, στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά ποια είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουμε αν έχουμε προσβληθεί από κοροναϊό και ποια τα συμπτώματα που έχουμε αν μας «βασανίζει» μια γρίπη ή ένα απλό κρυολόγημα.

Δείτε τη χαρακτηριστική εικόνα:

koronoios_symptomata_pinakas(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.