Ισπανία: Μόνο το 5% ανέπτυξε αντισώματα στον νέο κορονοϊό

AP Photo/Emilio Morenatti

AP Photo/Emilio Morenatti

Μεγάλης κλίμακας έρευνα στην Ισπανία για τον Covid-19 δείχνει ότι μόλις το 5% του πληθυσμού της έχει αναπτύξει αντισώματα για να πολεμήσει την ασθένεια, ενισχύοντας τα στοιχεία ότι η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» είναι αδύνατoν να επιτευχθεί.

Το τελικό στάδιο της μελέτης, κατά την οποία εξετάστηκαν σχεδόν 70.000 άνθρωποι στην τρεις φορές κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που πέρασαν, έδειξε ότι η εξάπλωση της Covid-19 δεν άλλαξε σημαντικά από τον Μάιο, που είχαν δημοσιευτεί τα πρώτα αποτελέσματά της.

Από τα ευρήματα προκύπτει ότι το 95% του πληθυσμού της Ισπανίας παραμένει ευάλωτο στον ιό και ότι το 1/3 των ασθενών του νέου κορονοϊού παραμένουν ασυμπτωματικοί, πράγμα που, σύμφωνα με τους ερευνητές, προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Η χώρα της Ιβηρικής είναι μία από τις πλέον πληγείσες της Ευρώπης, η οποία θρηνεί συνολικά 199.642 ανθρώπους και έχει επιβεβαιώσει 2.741.163 κρούσματα. Σε όλο τον κόσμο η πανδημία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 535.025 θανάτους παγκοσμίως και περισσότερες από 11.522.750 μολύνσεις, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

(Πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399