Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα πως επιπλέον 10.000 παιδιά μπορεί να πεθάνουν φέτος κάθε μήνα από υποσιτισμό ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου της πανδημίας Covid-19.
Ο δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μιλώντας σε διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, δήλωσε πως περιμένει ότι τα παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό θα αυξηθούν κατά 14% ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Αυτό ισοδυναμεί με 6,7 εκατομμύρια περισσότερα υποσιτισμένα παιδιά, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική και τη νότια Ασία.
«Η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές διαταραχές σε ουσιαστικές υπηρεσίες, τον εμβολιασμό, τις βρεφονηπιακές υπηρεσίες, την παιδική διατροφή, τον οικογενειακό προγραμματισμό και άλλες», δήλωσε.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε έναν κόσμο όπου οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή ενώ οι φτωχοί μένουν πίσω», υπογράμμισε.








ΗΠΑ: 51% των νέων βλέπουν θετικά τον σοσιαλισμό
Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για ένα νέο κύμα της επιδημίας στην Ευρώπη
Η ιστορία ενός παιδιού της Ελλάδος του 2012
33χρονη Γερμανίδα βρήκε λύση στις υψηλές τιμές της βενζίνης: Πάει στη δουλειά με κάρο
Το θερμότερο έτος στην ιστορία της Γης το 2014!