Εντοπίστηκε παραλλαγή του Covid-19

Μια νέα παραλλαγή του Sars-Cov-2 έχει μεταφερθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με μεγάλη πιθανότητα να έχει προέλευση την Ισπανία.

AP Photo/Pavel Golovkin, FILE

AP Photo/Pavel Golovkin, FILE

Αυτό πιστεύει ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και το Ινστιτούτο Βιοφαρμακευτικής της Βαλένθια.

Η παραλλαγή που εντοπίστηκε ονομάστηκε 20A.EU1 και εντοπίστηκε στη βορειοανατολική Ισπανία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με συχνότητα 40%.

Η ίδια παραλλαγή ιχνηλατήθηκε μήνες αργότερα στην Ελβετία, την Ιρλανδία και τη Βρετανία. Αργότερα διαδόθηκε στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία, την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τουρισμός μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού η υπόθεση είναι ότι όσοι επέστρεψαν από τις διακοπές τους στην Ισπανία, μετέφεραν μαζί τους τον 20A.EU1.

«Είναι σαφές ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν πολλές φορές δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τη μετάδοση το καλοκαίρι» λέει η Έμα Χοντκροφτ, γενετίστρια στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας και από τους συγγραφείς της μελέτης. Τώρα οι προσπάθειες των επιστημόνων επικεντρώνονται στο να καταλάβουν εάν πρόκειται για πιο θανατηφόρα ή πιο μεταδοτική μορφή του ιού.

(Πηγή: efsyn.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399