Αρνήθηκαν να τον κηδέψουν επειδή δεν ήταν λευκός – “Μόνο Λευκοί”, το σύνθημα του νεκροταφείου της Λουιζιάνα

nekroafeio_louizianaΗ οικογένεια ενός αναπληρωτή του Μαύρου σερίφη στη Λουιζιάνα αποκάλυψε ότι τοπικό νεκροταφείο αρνήθηκε να «τον δεχθεί» λόγω της πολιτικής του «μόνο για λευκούς».

Ο Ντάρελ Σεμιέν  πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 55 ετών, σύμφωνα με τη διαδικτυακή του νεκρολογία. Όταν η σύζυγοός του πήγε στο νεκροταφείο Oaklin Springs στο Oberlin για να κάνει την κηδεία, οι εργαζόμενοι εκεί αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην διαδικασία, επειδή δεν ήταν λευκός!

«Ήταν στους κανονισμούς τους ότι το νεκροταφείο ήταν «μόνο για λευκούς», δήλωσε η Karla, η σύζυγός του, στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η κόρη του είπε ότι στην οικογένεια δόθηκε σύμβαση νεκροταφείου που ορίζει «το δικαίωμα ταφής των λειψάνων των λευκών ανθρώπων».

«Αν θέλαμε πραγματικά να τον θάψουμε στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, θα έπρεπε να λάβουμε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο επειδή ήταν έγχρωμος!», είπε η κόρη συνεχίζοντας: «Ο μπαμπάς μου δεν ήταν ένας απλός άντρας, ήταν ένας εκπληκτικός άντρας», είπε.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο H. Creig Vizena, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Oaklin Springs Cemetery Association, πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη για να αφαιρέσει τη ρήτρα «μόνο για λευκούς» από τα συμβόλαια του νεκροταφείου.

Η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει. Η οικογένεια του νεκρού σερίφη αποφάσισε να τον κηδέψει αλλού, κι ας πρόκειται για ένα μέρος μακριά από το σπίτι τους.

(Πηγή: in.gr)

 

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399