Αυτοπυρπολήθηκε έγκυος πρόσφυγας στο Καρά Τεπέ και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση

Φωτο αρχείου

Φωτο αρχείου

Μία 26χρονη Αφγανή πρόσφυγας, έγκυος στον όγδοο μήνα της κύησης της, μητέρα άλλων δυο παιδιών, αυτοπυρπολήθηκε μέσα στη σκηνή που διέμενε, στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, όταν έμαθε ότι απορρίφθηκε η μετάβαση της στη Γερμανία και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τοπικό «Στο νησί», η 26χρονη, το πρωί της Κυριακής έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και έβαλε φωτιά προκειμένου να αυτοπυροποληθεί. Επενέβησαν αιτούντες άσυλο, αστυνομία και πυροσβεστική, αλλά η ίδια έφερε ήδη εγκαύματα στο πρόσωπό της. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου φρουρείται από την Πυροσβεστική και κλήθηκε για να απολογηθεί στην Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε και ψυχολογικά. Αυτό που φέρεται να εξηγεί στις Αρχές είναι ότι κατεβλήθη ψυχολογικά από το γεγονός ότι η οικογένειά της ήταν να μετεγκατασταθεί από τη Λέσβο στη Γερμανία, αλλά τελευταία στιγμή απορρίφθηκε η μετάβασή της. Η 26χρονη μητέρα δύο παιδιών είναι έγκυος στον 8ο μήνα κύησης.

(Πηγή: ellinofreneianet.gr με πληροφορίες από TPP)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399