Τι ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί: Μεταδίδουν τον κορονοϊό; Πόσο διαρκεί η ανοσία;

Για «ένα ερώτημα που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση» μιλά ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, αναφερόμενο στο εάν οι εμβολιασμένοι εξακολουθούν να μεταδίδουν τον κορονοϊό.

© Φωτογραφία : Menelaos Michalatos / SOOC

© Φωτογραφία : Menelaos Michalatos / SOOC

Ασαφές παραμένει ακόμη το εάν όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον κορονοϊό.

Ερωτηθείς σχετικά ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σε δηλώσεις του στο MEGA, επεσήμανε ότι πρόκειται για «ένα ερώτημα που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση». Αυτό που είναι γνωστό, όπως είπε, είναι όμως ότι οι εμβολιασμοί μειώνουν τη μετάδοση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε ότι ο εμβολιασμός μειώνει το ιικό φορτίο που προλαμβάνει κάποιος.

Όπως σημείωσε, ακόμη και όσοι έχουν εμβολιαστεί πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Σε σχέση με την ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό, ο ίδιος επεσήμανε διαρκεί σίγουρα για πάνω από 6 με 8 μήνες.

Αναφερόμενος στη διαδικασία του εμβολιασμού στην χώρα, έκανε λόγο για «ομάδες που έμειναν αδικαιολόγητα εκτός σχεδιασμού», όπως η ηλικιακή ομάδα των 65-75 και τα άτομα με σοβαρές παθήσεις που όπως υπογράμμισε, θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί στον εμβολιασμό των ομάδων 60-64.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399