Σύσταση ΠΟΥ σε όλες τις χώρες να παρακολουθούν τις παρενέργειες των εμβολίων για τον κορονοϊό

© CC0

© CC0

Η ασφάλεια των εμβολίων για τη νόσο COVID-19 τίθεται στο επίκεντρο του ΠΟΥ αφού σύμφωνα με εκπρόσωπο του οργανισμού, την Πέμπτη (11/03, τοπική ώρα), έχει απευθυνθεί σύσταση σε όλες τις χώρες να παρακολουθούν τις παρενέργειές τους.

Όλες οι χώρες πρέπει να παρακολουθούν στενά τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με τη χρήση οποιουδήποτε εμβολίου για τη νόσο COVID-19 όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) την Πέμπτη (11/03, τοπική ώρα).

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ΠΟΥ ανέφερε στο Sputnik:

«Ο ΠΟΥ ενθαρρύνει όλες τις χώρες να συνεχίσουν να παρακολουθούν προσεκτικά για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες ύστερα από ανοσοποίηση με οποιοδήποτε εμβόλιο και να αναφέρουν τυχόν σοβαρές περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών στην παγκόσμια βάση δεδομένων».

Ακόμα, η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Εμβολίων του ΠΟΥ (GACVS) εξετάζει όλες τις εκθέσεις για την ασφάλεια των εμβολίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του οργανισμού.

Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ τόνισε:

«Η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Εμβολίων του ΠΟΥ (GACVS) εξετάζει συστηματικά τυχόν σήματα ασφαλείας και ανησυχίες που σχετίζονται με την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19, για να ενημερώσει τον ΠΟΥ».

Μάλιστα, ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη ανέστειλαν τον εμβολιασμό με το προϊόν της AstraZeneca έπειτα από αναφορές για σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των θρόμβων στο αίμα οι οποίες φέρεται να προκλήθηκαν από το εμβόλιο.

Ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι αναφερόμενες παρενέργειες είχαν προκληθεί από τον εμβολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς έχουν καταγραφεί περισσότερα από 118 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και πάνω από 2,6 εκατομμύρια θάνατοι σε 192 χώρες του κόσμου.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399