Ρωσίδα μπαλαρίνα χόρεψε τη Λίμνη των Κύκνων σε παγωμένο τοπίο – Μαγνήτισε τα βλέμματα και το έκανε για καλό σκοπό

limni_kyknonΗ χορεύτρια Ιλμίρα Μπαγκαουτντίνοβα βρέθηκε σε μία από τις ομορφότερες σκηνές της Ρωσίας, στα παγωμένα νερά του Φινλανδικού Κόλπου, στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας γεμάτης χορό εναντίον ενός κατασκευαστικού σχεδίου, που σύμφωνα με τους ντόπιους απειλεί έναν μοναδικό σε ομορφιά φυσικό οικότοπο.

Αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες, φορώντας τις πουέντ της και μια λευκή τουτού, η πανέμορφη μπαλαρίνα καταγράφηκε στον φακό, καθώς χόρευε στα παγωμένα νερά του κόλπου Μπαταρεϊνάγια, αφότου διάβασε δημοσιεύματα ότι σχεδιάζεται η κατασκευή εκεί ενός σιλό για την αποθήκευση σιταριού.

Η χορεύτρια του θεάτρου Μαριίνσκι ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο, προσθέτοντας μουσική από τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, σε μια αναφορά στους κύκνους που ζουν στην περιοχή, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων δυτικά της Αγίας Πετρούπολης.

«Είναι ένα μοναδικά φυσικό και ιστορικό μέρος, όπου οι κύκνοι κάνουν τις φωλιές τους την άνοιξη, όπου οικογένειες με παιδιά κάνουν διακοπές το καλοκαίρι, όπου εκατοντάδες ψαράδες βγαίνουν στον πάγο τον χειμώνα», έγραψε στο Facebook.

«Όλα αυτά απειλούνται με καταστροφή».

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πέρυσι πως η εταιρεία Baltic Grain Terminal σχεδιάζει να χτίσει ένα κτίριο, τερματικό σταθμό, αξίας 35 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (477 εκατομμύρια δολάρια), στον κόλπο Μπαταρεϊνάγια.

Η περιφερειακή αρχή του Λένιγκραντ είπε στο Reuters ότι δεν έχει εκδώσει καμία οικοδομική άδεια στην περιοχή.

Η Ιλμίρα Μπαγκαουτντίνοβα κάλεσε τους Ρώσους να δώσουν το «παρών» σε μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών προς τον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίο θα απευθύνουν έκκληση να αφήσουν τον κόλπο στη φυσική του κατάσταση. Το αίτημα έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 7.650 υπογραφές.

«Ήταν η κραυγή μου, που πήγαζε από την καρδιά μου, για να σώσουμε ένα υπέροχο μέρος, που έχει ειδική σημασία για εμένα», λέει η 29χρονη στο Reuters.

Όπως η ίδια εξήγησε, η οικογένειά της επισκεπτόταν συχνά τις αμμώδεις παραλίες του κόλπου το καλοκαίρι και έκανε έλκηθρο εκεί τον χειμώνα.

«Θα ήταν φανταστικά εάν, μετά τον χορό μου εδώ, σταματήσει το έργο κατασκευής και μπορέσουμε να σώσουμε αυτό το εκπληκτικό φυσικό τοπίο», λέει η 29χρονη μπαλαρίνα.

«Δεν νομίζω, ωστόσο, ότι θα είναι εύκολο».

(Πηγή: newsbeast.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399