ΗΠΑ: Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 5χρονο- Απειλούσαν να τον χτυπήσουν

Συντάκτης: Γιάννης Δημητρέλλος

usa_xeiropedes_5xronoΣε video από κάμερα ενσωματωμένη σε αστυνομική στολή, φαίνεται ο 5χρονος καθώς μεταφέρεται με περιπολικό στο τμήμα για να τεθεί υπό κράτηση. “Πρέπει να σε δείρει κάποιος για να πάρεις ένα μάθημα” του φωνάζουν οι αστυνομικοί.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η αστυνομία του Μέριλαντ δέχθηκε κλήση από σχολείο για “βίαιη συμπεριφορά” ενός 5χρονου αγοριού, με τους καταγγέλοντες να ισχυρίζονται πως είχε προκαλέσει βλάβη σε υπολογιστή και είχε επιχειρήσει να φύγει από το προαύλιο τρέχοντας. Ομάδα αστυνομικών πέρασε χειροπέδες στο αγόρι και μιλώντας σε αρκετά έντονο ύφος, το έβαλε μέσα στο περιπολικό.

“Νομίζεις ότι μπορείς να πάρεις τις αποφάσεις που θέλεις; Είσαι ενήλικας; Είσαι 18; Τότε γιατί προσπάθησες να φύγεις από το σχολείο. Δεν με νοιάζει οτι δεν θέλεις να πας σχολείο, δεν έχεις επιλογή. Το κατάλαβες;” φαίνεται να του λέει ένας αστυνομικός.

Μια άλλη αστυνομικός φαίνεται να ρωτάει το παιδί σε ακόμα πιο αυστηρό ύφος: “Σε χτυπάει η μαμά σου; Σίγουρα σήμερα θα σου ρίξει μερικές ξυλιές. Θα τη ρωτήσω αν με αφήνει να σου ρίξω κι εγώ”.

Στο αστυνομικό τμήμα, φαίνεται το παιδί να κλαίει και να ζητάει να φύγει, ενώ οι αστυνομικοί σε οριακή παραφροσύνη το αποκαλούν “βίαιο παλιόπαιδο” και του ασκούν πίεση με κάθε τρόπο ώστε να ακινητοποιηθεί σε καρέκλα.

Σήμερα, σύμφωνα με το ABC News, η μητέρα του παιδιού, Σάντα Γκραντ, έχει μηνύσει τόσο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής Ίστγουντ όπου έγινε η σύλληψη, αλλά και το σχολείο και την εκπαιδευτική διεύθυνση της περιφέρειας που ζει, για κακοποίηση ανηλίκου. Η ανώτατη αστυνομική διεύθυνση της περιφέρειας του Μέριλαντ παραδέχτηκε πως το περιστατικό θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί διαφορετικά, τονίζοντας όμως, το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν δεχτεί εκπαίδευση για το πως να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Η πλευρά της μηνύτριας έχει ζητήσει την απόλυση των αστυνομικών, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτό.

(Πηγή: news247.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399