Καλπάζοντας προς την ελευθερία: Καταφύγιο στη Ρωσία προσφέρει νέα ζωή σε γέρικα και άρρωστα άλογα

© Φωτογραφία : Associated Press

© Φωτογραφία : Associated Press

Ένα ζευγάρι στη Ρωσία έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στα άλογα. Η Αικατερίνα και ο Σεργκέι άνοιξαν ένα καταφύγιο όπου προσφέρουν στα γερασμένα ή τραυματισμένα άλογα μια νέα ευκαιρία για ζωή, δίνοντάς τους κάτι που πολύ δύσκολα βρίσκεται για αυτά στον σημερινό σύγχρονο κόσμο: ελευθερία!

Η πύλη σε αυτόν τον περίβολο ανοίγει κάθε πρωί και τα άλογα αυτού του καταφυγίου μπορούν ελεύθερα να χαρούν τα λιβάδια, το χορτάρι και να τρέξουν, σχεδόν όλη την ημέρα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ένα καταφύγιο στο χωριό Τσερέμκοβα στη Ρωσία δίνει στα γερασμένα ή τραυματισμένα άλογα μια νέα ευκαιρία για ζωή. Με την ονομασία “Ελευθερία”, φροντίζει τις καθημερινά τις ανάγκες δεκατεσσάρων αλόγων και στοχεύει να τους δώσει καλύτερη ποιότητα ζωής, από το να περιορίζονται όλη την ημέρα στους στάβλους.

“Η χάρη τους, η ομορφιά των κινήσεών τους – κοιτώντας τα ελεύθερα άλογα είναι συναρπαστικό. Και θέλω να τα κοιτώ και να τα κοιτώ και να κάνω ό, τι μπορώ για να ζήσουν, ακόμη και ένας μικρός αριθμός από αυτά, να μπορούν να έχουν αυτή την ευκαιρία να είναι πρακτικά ελεύθερα στον σύγχρονο κόσμο μας”, εξηγεί η Αικατερίνα Γιουμάεβα, συνιδιοκτήτρια του καταφυγίου αλόγων.

Τα περισσότερα από τα άλογα δεν μπορούν να εργαστούν πια, τα ζώα είναι είτε πολύ μεγάλα σε ηλικία, άρρωστα ή τραυματισμένα – και αρκετά συχνά, ενδέχεται απλά να καταλήξουν σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

(Πηγή: sputniknews.gr

 

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399