Το παιδί πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στην Αθήνα από το ΚΥΤ Σάμου

paidon_ag_sofiaΜητέρα δύο δίδυμων παιδιών επτά χρονών , μένει στο ΚΥΤ Σάμου εδώ και πολλούς μήνες. Το ένα της παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά  θέματα.

Ιατρική γνωμάτευση της παιδιάτρου του Νοσοκομείου Σάμου για «άμεση εκτίμηση από παιδοψυχίατρο σε Γ.Ν.Παίδων στην ενδοχώρα», στις 11/5/2021.Τη γνωρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ,η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη Σάμο και βέβαια η Διοίκηση του ΚΥΤ όπως μας ανέφερε  η ίδια.

Στις 11/6/2021 της κοινοποιείται απορριπτική  στο μεταγενέστερο αίτημά της για άσυλο, παίρνει τα παιδιά της και κατευθύνεται στο βουνό με σκοπό την αυτοκτονία . Συλλαμβάνεται και μαζί με τα δυο παιδια της  κρατείται, όπως μας λέει, σε κοντέινερ της αστυνομίας για ενα εικοσιτετράωρο.

Το άρρωστο παιδί  παθαίνει κρίση εκεί και  μεταφέρονται  όλοι  επειγόντως στο Νοσοκομείο Σάμου.

Δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς τους στην Αθήνα για να νοσηλευτούν. Έχει λέει απορριπτική και δεν υπάρχουν χρήματα για την μεταφορά, τη στέγαση, την  περίθαλψή τους.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα .

Αν αυτό δεν είναι απάνθρωπο, ντροπιαστικό, εξευτελιστικό τότε τι είναι μεταναστευτική πολιτική;

Από 11/5/2021 εκλιπαρεί απεγνωσμένα για μεταφορά σε ειδικό γιατρό, όπως της συστήθηκε.

Ποιος ευθύνεται για όλο αυτό και τόσα άλλα που ποτέ δεν θα μάθουμε;

Εγκλήματα που κάποτε θα λέμε ότι δεν ξέραμε πως συνέβαιναν δίπλα μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΣΑΜΟΣ

(Πηγή: samospress.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399