Έξι πλήρως εμβολιασμένοι νικήθηκαν από τον κορωνοϊό στην πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου

Έξι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το νέο κορωνοϊό στις Σεϋχέλλες.

 

REUTERS/Ahmed Jadallah

REUTERS/Ahmed Jadallah

Η νησιωτική χώρα καταγράφει αύξηση των μολύνσεων Covid-19 παρόλο που έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών από οποιοδήποτε άλλο έθνος.

Από τους έξι που νικήθηκα από τον Covid-19, στους πέντε είχε χορηγηθεί το Covishield, το εμβόλιο της AstraZeneca που κατασκευάζεται στην Ινδία και στον έκτο το Sinopharm, δήλωσε ο επίτροπος δημόσιας υγείας της χώρας, Τζούντ Γκετεόν.

Το Covishield προορίζεται κυρίως για άτομα άνω των 60 στις Σεϋχέλλες.

Η άνοδος των λοιμώξεων, οι οποίες άρχισαν να αυξάνονται στις αρχές Μαΐου και έκτοτε παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, πιθανότατα οφείλεται στην άφιξη της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, συνέχισε ο Γκετεόν.

«Φαίνεται ότι η παραλλαγή Δέλτα ήρθε στις Σεϋχέλλες τον Μάιο, πράγμα που εξηγεί την αύξηση στις αρχές Μαΐου», πρόσθεσε. «Υποθέτουμε ότι η πλειονότητα των περιπτώσεων που καταγράφηκαν τον Μάιο ήταν από αυτήν την παραλλαγή», είπε.

Το χώρα έσπευσε να εμβολιάσει τους 98.000 πολίτες της, ώστε να μπορέσει να ξανανοίξει στον τουρισμό, που αποτελεί τη βάση της οικονομίας της. Τώρα αναμένεται να επιβάλει περιορισμούς στις συγκεντρώσεις και στις ώρες λειτουργίας για μπαρ και εστιατόρια.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων της Αφρικής συνεργάζονται μαζί μας για να αξιολογήσουν το ποσοστό εμβολιασμού, τα δεδομένα και την ανταπόκρισή μας», δήλωσε ο Γκετεόν.

«Θα εκπονήσουν μια έκθεση η οποία θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε τη στρατηγική που θα εφαρμόσουμε προχωρώντας όσον αφορά τον εμβολιασμό, τα μέτρα κ.λπ.», είπε.

(Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399