Τα κρυμμένα σημαιάκια

Γράφει ο Παναγιώτης Πανταζής – μαθητής

Το παιχνίδι παίζεται ως εξής:

Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδεs  (την κάθε μια αποτελούν 3  ή και περισσότεροι παίκτεs).  Κάθε ομάδα διαλέγει  μία περιοχή όπου εγκαθιστά το αρχηγείο της.

Οι δύο περιοχές χωρίζονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο (πχ αν είναι τσιμέντο, με μια κιμωλία). Και οι δύο ομάδες έχουν από ένα σημαιάκι που το κρύβουν η κάθε μια στη δική της περιοχή.

Σκοπόs του παιχνιδιού είναι η κάθε ομάδα να ανακαλύψει το σημαιάκι τηs αντίπαληs ομάδαs και να το φέρει στην δική  της περιοχή .Δεν είναι ωστόσο εύκολο να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος, γιατί μεσολαβούν κάποιες δύσκολες πλευρές του παιχνιδιού. Κάθε φορά που έναs παίκτηs αγγίζει τον αντίπαλό του και φωνάζει «πάγωσε», ο αντίπαλος παίκτης είναι υποχρεωμένος να μείνει ακίνητος για δέκα δευτερόλεπτα, που τα μετράει ο ίδιος (ο ακίνητος) με σχετικά αργό ρυθμό. Μετά από αυτή την ποινή ελευθερώνεται και συνεχίζει να ψάχνει.

Νικήτρια είναι η ομάδα που θα ανακαλύψει πρώτη το κρυυμμένο σημαιάκι της άλλης ομάδας. Είναι ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι! Δοκιμάστε το!

Share
Κατηγορίες: Παραδοσιακά παιχνίδια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399