«Συγνώμη» παιδί μου, έκανα λάθος

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να μετανιώνετε για την απότομη συμπεριφορά σας στο παιδί και να σκέφτεστε πως πρέπει να του εξηγήσετε ότι κάποιες φορές κάνετε κι εσείς λάθος; Η απάντηση είναι μια… Μην φοβάστε να του ζητήσετε «συγνώμη».

Ναι, η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να εξηγήσουμε την πραγματική έννοια της συγνώμης σε ένα παιδί όμως με πολύ απλά λόγια μπορούμε να του δώσουμε να καταλάβει πως κάποιες πράξεις ή κουβέντες μας πληγώνουν τους ανθρώπους που αγαπάμε. Γιατί όμως είναι σημαντικό να ζητάμε συγνώμη στο παιδί όταν κάνουμε κάτι λάθος;
– Θα μάθει να αγαπά την ειλικρίνεια. Μην ξεχνάτε ότι το πρότυπο του είστε εσείς, όποτε όταν του ζητήσετε συγνώμη και του εξηγήσετε τον λόγο θα καταλάβει ότι λέτε την αλήθεια και θα το εκτιμήσει.
– Θα πιστέψει στον εαυτό του. Όταν θα του ζητήσουμε να μας συγχωρέσει θα νιώσει πως τον αντιμετωπίζουμε σαν μεγάλο άνθρωπο που καταλαβαίνει τα πάντα.
– Θα μάθει κι εκείνο να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να ζητά συγνώμη όταν κάνει κάτι λάθος
(πηγή: mothersblog.gr)

Share
Κατηγορίες: ΨΥΧΟΛΟΓΗΜΑΤΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399