Φορολογούν το… ταπεράκι των μαθητών!

 Μέχρι και 3 ευρώ την ημέρα θα πρέπει να πληρώνουν οι μαθητές της …Καταλονίας, της Βαλένθιας και της Μαδρίτης που επιλέγουν να μην αγοράσουν τρόφιμα από το κυλικείο του σχολείου τους.Συγκεκριμένα ήδη οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι όποιος μαθητής φέρνει δικό του φαγητό στο σχολείο για να καθίσει στην τραπεζαρία θα πρέπει να πληρώνει 3 ευρώ την ημέρα ενώ παρόμοια μέτρα σκοπεύει να πάρει η Μαδρίτη και η Βαλένθια.

«Η κυβέρνηση επιτίθεται στους πιο υποβαθμισμένους τομείς και δεν εγγυάται ούτε τις βασικές αρχές, όπως ότι κανείς δεν θα εγκαταλείψει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους», τόνισε ο Μικέλ Σολέρ, εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια.

«Αυτό που θα γίνει είναι να επιτραπεί στα σχολεία να δώσουν το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα ταπεράκια στα σχολεία», εξήγησε από την πλευρά του ο Ιγνάσιο Γκάγο Φόρνελς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στην περιοχή της Μαδρίτης.

(πηγή: topontiki.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399