Στον αέρα η μεταφορά μαθητών από Σεπτέμβρη

Μηδενική ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά την προκήρυξη του δήμου Αθηναίων για τη μεταφορά μαθητών κατά το ερχόμενο σχολικό έτος.

Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων αποφάσισαν να μην καταθέσουν καμιά πρόταση καθώς οι εκπρόσωποι του δήμου αρνήθηκαν να δεσμευθούν για την εξόφληση των υπολοίπων από τη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Αθηναίων κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες στον διαγωνισμό – στους οποίους οφείλονται ποσά από τη μεταφορά των μαθητών – ενημέρωσαν το Δήμο για την αδυναμία τους να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές. Οι επιχειρηματίες, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το διαγωνισμό μη υποβάλλοντας καμία προσφορά και να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία καθώς δεν τους παρέχονταν οι απαιτούμενες εγγυήσεις για την αποπληρωμή του έργου που καλούνταν να παράσχουν.

Η ΓΕΠΟΕΤ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι αντίστοιχα προβλήματα ανεξόφλητων υπολοίπων από Δήμους και Περιφέρειες παρατηρούνται σε σημαντικό βαθμό σε όλη την Ελλάδα και στέκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων μελών της, ζητώντας την εξόφληση των εν λόγω υπολοίπων.

Παράλληλα η Ομοσπονδία ζητάει από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών την πρόβλεψη πιστώσεων για τη μεταφορά μαθητών για τη νέα σχολική περίοδο και την τακτική πληρωμή των υπολοίπων διότι τα τουριστικά λεωφορεία δεν θα μπορούν να κινηθούν χωρίς χρηματοδότηση. Παράλληλα, δηλώνει αντίθετη σε κάθε εισήγηση για μείωση των οφειλών από μεταφορές μαθητών που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο σχολικό έτος κατά 20% και τονίζει ότι θα αντιταχθεί σθεναρά σε τέτοιου είδους κινήσεις.

(πηγή: 24h.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399