Μάθημα πριν από τις 8.30 για μαθητές και φοιτητές κάνει κακό στην υγεία

Είναι κακό για την υγεία μαθητών και φοιτητών το να αρχίζουν τα μαθήματα πριν από τις 8.30 το πρωί, σύμφωνα με επίσημη οδηγία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Στην αρχή της εφηβείας, η φάση του ύπνου ξεκινάει δύο ώρες αργότερα και έτσι τα σχολικά ωράρια θα πρέπει να συμπίπτουν με αυτό τον βιολογικό ρυθμό. «Αρχίστε τα μαθήματα αργότερα γιατί αυτό είναι μέτρο που βοηθάει την δημόσια υγεία» εξηγεί η ένωση των παιδίατρων.

Κατά μέσο όρο οι μαθητές στην Αμερική ξεκινούν τα μαθήματα στις 8 το πρωί, όπως γίνεται και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με έρευνα, 59% των φοιτητών και 87% των μαθητών κοιμούνται λιγότερο από τις 8,5 ώρες που απαιτούνται στην ηλικία τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα μελέτησαν έξι λύκεια τα οποία αποφάσισαν να ξεκινούν μαθήματα στις 8.55 και όχι στις 7.35. Μετά την αλλαγή του ωραρίου τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα που αφορούσαν μαθητές μειώθηκαν κατά 70%.

«Οι μελέτες δείχνουν ότι οι έφηβοι που κοιμούνται αρκετά έχουν λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας και κατάθλιψης… Έχουν καλύτερους βαθμούς και μια καλύτερη ποιότητα ζωής» εξηγεί η παιδίατρος JudithOwens.

Ακόμη και αν οι παιδίατροι εκλιπαρούν τους νέους να κλείνουν τα κομπιούτερ και τα smartphone πριν πάνε για ύπνο, αναγνωρίζουν ότι και το σχολικό σύστημα πρέπει να προσαρμοστεί στους ρυθμούς των εφήβων.

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399