«Προσφέρουν» τα παιδιά τους για να επιβιώσουν

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

Συμβολική αναδοχή από την πολιτική ηγεσία ζητούν οι τρίτεκνοι του Αλμυρού Βόλου

Θα μπορούσε να εμπιστευθεί κάποιος τις τύχες των παιδιών του στα χέρια των πολιτικών ηγετών της χώρας; Στο πλαίσιο μιας συμβολικού χαρακτήρα κίνησης διαμαρτυρίας, ναι. Ο Σύλλογος Τριτέκνων Αλμυρού Βόλου καλεί τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να γίνουν οι… ανάδοχοι γονείς των παιδιών τους.

Οι πρωτοφανείς συνθήκες κρίσης, η ανεργία, η σκληρότατη και άδικη αντιμετώπιση της Πολιτείας, και ειδικότερα της κυβέρνησης, τα τελευταία χρόνια απέναντι στις οικογένειες με τρία παιδιά αποτελούν, κατά τους ίδιους, τις αφορμές για να προβούν στο σχετικό «κάλεσμα».

Σημειώνουν πως αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. «Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι επιχορηγήσεις του προϋπολογισμού του κράτους στηρίζουν, παρά την οικονομική κρίση, σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τους θεσμούς του Ανωτάτου Άρχοντος, του συνόλου των μελών της Κυβερνήσεως, του Προέδρου και των μελών της Βουλής των Ελλήνων» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στις επιστολές που έστειλαν ταχυδρομικώς στους τρεις «υποψήφιους ανάδοχους», ζητώντας να αναλάβουν τα έξοδα που δεν μπορούν να καλύψουν οι ίδιοι, έστω… προσωρινά, δηλαδή «μέχρις ότου αποκτήσουμε ως οικογένεια την αναγκαία οικονομική ευχέρεια και η Πολιτεία εν τη πράξει εγκύψει στα σοβαρότατα προβλήματα των οικογενειών με παιδιά και να είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους».

Πρόκειται για ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο», σύμφωνα με τη Σοφία Τζέλια – Καρατζούνη, από τον Σύλλογο Τριτέκνων. Αφενός μεν προς τους πολιτικούς, οι οποίοι θα δεχτούν με χαρά τα παιδάκια, αφετέρου δε προς τις ίδιες τις οικογένειες και την προσπάθειά τους να διασφαλίσουν ευχάριστες γιορτές στα παιδιά τους. Σύμφωνα με την ίδια, ως την ώρα που επικοινώνησε η «Εφημερίδα των Συντακτών» μαζί της, δεν είχαν φτάσει οι επιστολές στους παραλήπτες. «Συνηθίζουν όμως να μας απογοητεύουν οι πολιτικοί», αναφέρει με νόημα.

(πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399