Η χρήση iPads στο κρεβάτι, οδηγεί σε αϋπνία

Ερευνητές υποστηρίζουν πως το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες, μπορεί να μπερδέψει τον εγκέφαλο των ανθρώπων και να πεισθεί πως είναι ακόμα μέρα.

Όποιος χρησιμοποιεί tablets (όπως το iPad της Apple και το Galaxy Note της Samsung) λίγο πριν πέσει στο κρεβάτι για να κοιμηθεί, τότε πιθανότατα θα έχει έναν «κακό ύπνο» – και ενδεχομένως θα μείνει άυπνος τη νύχτα.

Το παραπάνω είναι το συμπέρασμα έρευνας που σημειώνει πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τα tablets στο κρεβάτι τους για να σερφάρουν στο διαδίκτυο και ελέγξουν το Facebook ή το e-mail τους.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες, μπορεί να μπερδέψει τον εγκέφαλο των ανθρώπων και να πεισθεί πως είναι ακόμα μέρα.

Το μπλε φως καταστέλλει την παραγωγή μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου που ονομάζεται μελατονίνη, η οποία μας βοηθά να κοιμηθούμε. Αντιθέτως, το φως που είναι πιο πορτοκαλί ή κόκκινο, δεν καταστέλλει την παραγωγή της μελατονίνης, ίσως επειδή οι εγκέφαλοί μας το αναγνωρίζουν ως ένα σύνθημα ότι η ημέρα τελειώνει.

Οι νευρολόγοι έχουν αναφέρει πως η παρακολούθηση οθονών (τηλεοπτικών, υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων) αργά το βράδυ μπορεί να διαταράξει τον νυχτερινό ύπνο. Ωστόσο, επειδή τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets είναι (από τη… φύση τους) φορητές συσκευές, πολλοί άνθρωποι τα παίρνουν μαζί τους στην κρεβατοκάμαρα.

(πηγή: onlynews.gr)

Share
Κατηγορίες: Υγεία για όλους. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399