Τουρκία: Διαμαρτυρία ενάντια στο νέο νόμο για τα ζώα

Χιλιάδες φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ στις 30/9 για να διαμαρτυρηθούν στην προτεινόμενη τροποποίηση του νόμου προστασίας των ζώων. ”Δεν θέλουμε ένα νόμο για φόνους” ήταν το κύριο σύνθημα που φώναζαν. Το νέο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή πριν το τέλος Οκτωβρίου προβλέπει την περισυλλογή όλων των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους, περιορίζει τον αριθμό των κατοικίδιων στα σπίτια και προτείνει την ευθανασία ”επικίνδυνων” ρατσών.

Οι φιλόζωοι φοβούνται ότι ο νόμος θα οδηγήσει σε μαζικές ευθανασίες σκύλων και γατών είτε έχουν ιδιοκτήτη είτε είναι αδέσποτα.

Η Asude Ustaoğlu, επικεφαλής της HAYV!ST (Ένωση Ακτιβιστών για τα Δικαιώματα των Ζώων) δήλωσε πως η προτεινόμενη μεταρρύθμιση του νόμου 5199 έχει το ρίσκο της μαζικής ευθανασίας και του κακομεταχειρισμού αδέσποτων.

”Ο νέος νόμος εισάγει τα πάρκα άγριας ζωής, τα παρουσιάζουν με ωραίο τρόπο και μας λένε ότι τα αδέσποτα θα ζουν εκεί χαρούμενα. Αλλά οι σκύλοι και οι γάτες είναι εξημερωμένα ζώα. Ζουν με τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το να κλείσεις τα ζώα αυτά σε πάρκα θα είναι σαν να τα σκοτώνεις. Αυτός ο νόμος είναι νόμος για φόνους”, είπε.

Μία φιλόζωη που έχει 4 γάτες φοβάται ότι θα χάσει τις 2. ”Ήδη ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να… μετακομίσω αν ενοχληθούν οι γείτονες απ τα ζώα μου. Δεν της φτάνει αυτό της κυβέρνησης; Πρέπει και να δώσω τα ”παιδιά” μου;”

Το σχέδιο νόμου προτείνει επίσης ότι η ράτσα και ο αριθμός των ζώων σε κάθε σπίτι θα αποφασιστεί από το Υπουργείο ανάλογα με τις ηθικολογικές ανάγκες του είδους τους, της υγείας τους αλλά και για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων.

Οι φιλόζωοι ζητούν να συμπεριληφθεί το δικαίωμα των ζώων στη ζωή.

Ο νόμος προβλέπει τα αδέσποτα να περισυλλέγονται και να επανατοποθετούνται σε πάρκα, αφού στειρωθούν. Δεκάδες οργανώσεις τάσσονται κατά του νομοσχεδίου.

(πηγή: adespoto.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399