Εθισμένα στη νικοτίνη τα παιδιά των καπνιστών

Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία

Οι περισσότεροι καπνιστές γνωρίζουν πολύ καλά το κακό που κάνουν στην υγεία τους με αυτήν τους την κακιά συνήθεια… όπως επίσης γνωρίζουν ότι κάνουν κακό και στην υγεία όσων βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί τους, οι οποίοι υποφέρουν από τον ενοχλητικό καπνό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ το κάπνισμα μπροστά σε παιδιά –εκτός από το ότι βλάπτει την υγεία τους- μπορεί να τα εθίσει στο τσιγάρο και τη νικοτίνη.

Τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να καπνίζουν έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν και τα ίδια καπνιστές, καθώς θεωρούν ότι δεν είναι κάτι κακό, αφού το κάνουν και οι γονείς τους, αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης και ψυχολόγος Simon Racicot.

Σύμφωνα με την Jennifer J. McGrath, καθηγήτρια στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Concordia το 60% των παιδιών στη Βόρεια Αμερική εκτίθενται παθητικά στο τσιγάρο.

«Όσο μεγαλύτερη η έκθεση στον καπνό, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εθιστούν στη νικοτίνη» προσθέτει.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: Υγεία για όλους. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399