Καταλήψεις κάνουν οι γονείς σε σχολεία του νομού Ημαθίας

Δύο σχολεία του νομού Ημαθίας βρίσκονται υπό κατάληψη από γονείς που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διδασκαλίας.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων: «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου Ριζωμάτων προχώρησε σε κατάληψη του σχολείου, μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ημαθίας να μη λειτουργήσει τμήμα Θετικής Κατεύθυνσης της Β’ Λυκείου, επειδή δηλώθηκε ως προτίμηση μόνο από μια μαθήτρια από το Δάσκιο. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, στα απομονωμένα Γενικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος κατεύθυνσης ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ωστόσο ο Διευθυντής αρνήθηκε να αιτιολογήσει την αδυναμία μετακίνησης μιας μαθήτριας από το Δάσκιο καθημερινά προς τη Βέροια και επέλεξε να εκδώσει απόφαση για την πληρωμή της δαπάνης μετακίνησης της μαθήτριας με ταξί καθημερινά! Αυτό σημαίνει ότι στο εξής η συγκεκριμένη μαθήτρια πρέπει να ξεκινά την μέρα τις μέσα στο χειμώνα από τα άγρια χαράματα και να επιστρέφει στο σπίτι της με τη δύση του ηλίου, γεγονός που είναι βέβαιο ότι θα της στερήσει δυνάμεις για να αφοσιωθεί στην μαθησιακή διαδικασία, υστερώντας σημαντικά έναντι των άλλων μαθητών. Επιπρόσθετα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες (Νοέμβριο – Μάρτιο) λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα είναι δυνατή η έγκαιρη και απρόσκοπτη μετακίνηση μαθητών με ταξί στη Βέροια, με αποτέλεσμα αυτοί να χάνουν μαθήματα.

Επισημαίνουμε, ότι το ίδιο ανεδαφικό μέτρο θα ισχύσει βέβαια και σε άλλες περιπτώσεις στο μέλλον για άλλους μαθητές που δεν θα συμπληρώνουν τον αριθμό φοιτούντων σε τμήματα κατεύθυνσης που προβλέπει ο νόμος για σχολειά των μεγάλων αστικών κέντρων και όχι για σχολειά απομακρυσμένων περιοχών. Και για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος μας αντιδρά δυναμικά σε τέτοιες αποφάσεις που φέρνουν τα παιδιά μας σε μειονεκτική θέση. Η προϊσταμένη Αρχή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οφείλει να εφαρμόσει το νόμο λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που ορθώνονται για τους μαθητές του σχολείου μας, μέσα από τέτοιες ανέφικτες στην πράξη μετακινήσεις. Ζητάμε την εφαρμογή της αυτονόητης λύσης, δηλαδή της λειτουργίας στο σχολείο μας κάθε τμημάτων κατεύθυνσης ανεξαρτήτως του αριθμού των μαθητών που εκδηλώνουν την προτίμηση.»

Στη δεύτερη περίπτωση, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Σφηκιάς του δήμου της Βέροιας έκανε από το πρωί κατάληψη του σχολείου του χωριού τους, για να διαμαρτυρηθούν για μια αίθουσα κατεύθυνση που τους παίρνουν από το σχολείο. «Μας είπαν πόσο ακόμα θα υποβαθμίσουν το χωριό μας;», δηλώνουν. Οι γονείς δεν επιτρέπουν να γίνει μάθημα στο σχολείο αν δεν παρθεί όπως λένε μια σωστή απόφαση.

(πηγή: Seleo.gr News)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399