Παγκόσμια Τράπεζα: Oι τιμές των τροφίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παγκόσμια Τράπεζα. Συνεχίζεται η αύξηση των τιμών των τροφίμων την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να πεινάνε.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι παγκόσμιες τιμές στα τρόφιμα παραμένουν κοντά στα υψηλά επίπεδα του τελευταίου έτους, αν και οι αυξητικές τάσεις των τιμών στα εμπορεύματα, τους τελευταίους μήνες έχουν σταθεροποιηθεί.

Κατά την Παγκόσμια Τράπεζα η έλλειψη «πολιτικών πανικού», όπως ο περιορισμός στις εξαγωγές των τροφίμων από παραγωγές χώρες, έχει κατά κάποιο τρόπο, συμβάλει στη σταθεροποίηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, σε σχέση βέβαια με τις ραγδαίες αυξήσεις των τιμών τον περασμένο Ιούλιο.

Πάντως οι τιμές παραμένουν κατά 7% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον. Ειδικότερα οι τιμές των σιτηρών, είναι αυξημένες κατά 12% από το προηγούμενο έτος και βρίσκονται πολύ κοντά στο ρεκόρ όλων των εποχών του 2008, όταν εξεγέρσεις για τα τρόφιμα ξέσπασαν σε ορισμένες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

«Ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια εφησυχασμού, ενώ 870 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες πείνας και εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που προκαλούνται από τον υποσιτισμό» ανέφερε ο Οκτάβιο Κανούτο, αντιπρόεδρος του World Bank Group για τη φτώχεια και την οικονομική διαχείριση.

«Η ασφάλεια των τροφίμων εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα Χρειαζόμαστε επιπλέον προσπάθειες για την ενίσχυση των προγραμμάτων διατροφής, το δίχτυ ασφαλείας στα τρόφιμα και τη βιώσιμη γεωργία» συνέχισε ο Κανούτο.

(πηγή: news247.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399