Πρόγραμμα στοματικής υγιεινής σε 950 σχολεία της χώρας

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 800 ολοήμερες και 150 δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και αφορά περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες της β’ δημοτικού.

Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας σε 950 σχολεία της χώρας, ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, δήμους και άλλους φορείς. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 800 ολοήμερες και 150 δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και αφορά περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες της β’ δημοτικού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται μάθημα αγωγής στοματικής υγείας, ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων και επίσκεψη οδοντιάτρων στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών και τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας, καθώς και ενημέρωση των γονέων τους για τη φθορίωση. Το πρόγραμμα έχει καλύψει, έως τώρα, 100 σχολεία και 3.000 μαθητές και βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα αφορά ακόμα στην επιμόρφωση ιδιωτών και νοσοκομειακών οδοντιάτρων και γιατρών πάνω στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στο θέμα, καθώς και τη διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για τη στοματική υγεία του γενικού πληθυσμού.

Έχει ήδη συγκροτηθεί η επιστημονική ομάδα και προγραμματίζεται η έναρξή του τον Ιανουάριο του 2013.

(πηγή: unitedreporters.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399