Φόβοι για πογκρόμ κατά των αδέσποτων με το νέο νόμο

Ελαστικότερα γίνονται τα κριτήρια για να οδηγηθεί ένα αδέσποτο ζώο στην ευθανασία, σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων.

Με τον ισχύοντα νόμο, οδηγούνται σε ευθανασία τα ζώα που εκδηλώνουν «απρόκλητα έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, ενώ με την προτεινόμενη αλλαγή απειλούνται με ευθανασία τα ζώα που προέβησαν σε «ανεπιτυχή απόπειρα επίθεσης» ή όσα επιδεικνύουν «αφύσικα απειλητική στάση και συμπεριφορά».

Αυτό, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελίες για επιθετικότητα ζώων από ανθρώπους που απλώς ενοχλούνται από την παρουσία των αδέσποτων, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η επικινδυνότητα των ζώων θα κρίνεται από πενταμελή επιτροπή με δύο εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων, έναν κυνηγό, έναν υπεύθυνο του δήμου και έναν κτηνίατρο.

(πηγή: theinsider.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399