SAFE MOBILE – Σωστή & ασφαλής χρήση του κινητού μας τηλεφώνου

Συμφωνήστε μαζί με τα παιδιά σας τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν όταν χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο, και ειδικά όταν κάνουν χρήση των online υπηρεσιών.

Μάθετε στα παιδιά σας τους πιθανούς κινδύνους, ειδικά αυτούς που έχουν σχέση με προσωπικές επαφές, και εκπαιδεύστε τα να τους αναγνωρίζουν.

Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας να μην απαντούν σε μηνύματα που λαμβάνουν από ξένους ή που φαίνονται περίεργα.

Μάθετε εάν το παιδί σας μοιράζεται κάποιο περιεχόμενο που έχει κατεβάσει από το κινητό του ή από το διαδίκτυο με τους φίλους του. Πιθανώς το κατέβασμα κάποιας πληροφορίας να είναι παράνομο σύμφωνα με τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας γνωρίζει πως πρέπει πρώτα να ζητάει την άδεια των φίλων ή των γνωστών του πριν τραβήξει κάποια φωτογραφία τους. Ποτέ δεν πρέπει να παίρνει φωτογραφίες από αγνώστους.

Συμφωνήστε μαζί με το παιδί σας σχετικά με τον τύπο των παιχνιδιών που του επιτρέπετε να κατεβάζει από το διαδίκτυο και να παίζει. Εξηγείστε του γιατί δεν θέλετε να παίζει κάποια άλλα παιχνίδια. Ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσει το παιδί σας τους λόγους σας και να τους σεβαστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστοχώρο  www.saferinternet.gr

Share
Κατηγορίες: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399