Πλαφόν ΕΟΠΥΥ στις λογοθεραπείες

Σε δύσκολη θέση μπαίνουν οι γονείς με παιδιά που έχουν ανάγκη λογοθεραπείας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ θέτει πλαφόν τόσο στον αριθμό των συνεδριών όσο και στο ποσό που δικαιολογεί για τις θεραπείες.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός θα καλύπτει μόνο 15 συνεδρίες το μήνα και αμοιβή μόλις 15 ευρώ ανά θεραπεία, την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα το κόστος μιας συνεδρίας φθάνει έως και τα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, η απόδοση της δαπάνης γίνονται εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ειδικό γιατρό και αφού ο ασφαλισμένος έχει πληρώσει και λάβει τη σχετική απόδειξη από τον λογοθεραπευτή.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να καταβάλλει ούτε ευρώ επιπλέον, ακόμη κι αν η γνωμάτευση αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες συνεδρίες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι γονείς που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν από την τσέπη τους τις λογοθεραπείες στον ιδιωτικό τομέα, θα αφήσουν τα παιδιά τους χωρίς την αναγκαία θεραπεία.

«Το 3% του παιδικού πληθυσμού εκτιμάται ότι θα χρειαστεί σε κάποια περίοδο της ζωής του ειδική θεραπεία» εξηγεί στην εφημερίδα παθολόγος λόγου.

(πηγή: tvxs.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399