Πουλάω σπιτικά κουλουράκια για να βοηθήσω την οικογένειά μου!

Παρά τη δραματική αύξηση της ανεργίας και τον τεράστιο αριθμό των Ελλήνων νεόπτωχων υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται με χαμόγελο. Δε λυγίζουν, ούτε επαιτούν, αλλά με υπερηφάνεια ζητούν βοήθεια για την επιβίωσή τους.

Το μικρό κοριτσάκι που πέρασε το κατώφλι της εφημερίδας «Πρωινή» στην Ηλεία αποτελεί, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ένα τέτοιο παράδειγμα. Ευγενική και με αυτοπεποίθηση, επισκέφθηκε την εφημερίδα για να πουλήσει κουλουράκια. «Πουλάω σπιτικά κουλουράκια για να βοηθήσω την οικογένειά μου οικονομικά γιατί είναι άνεργοι οι γονείς μου», είπε. Το κάτω των δέκα ετών κορίτσι συγκίνησε όλους τους εργαζομένους και ενέπνευσε έναν από τους συντάκτες της εφημερίδας «Πρωινή» να γράψει σχόλιο για το περιστατικό που τον ξάφνιασε.

«Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ή κάποιο κόμπλεξ, χωρίς τη φτηνή μιζέρια των δήθεν επαιτών που έχουν κάνει επάγγελμα το να χτυπούν πόρτες και να ζητούν ελεημοσύνη, αλλά με χαμόγελο και περίσσεια υπερηφάνεια, ένα κορίτσι στον Πύργο προσπαθεί τις ελεύθερες ώρες που τις απομένουν από το σχολείο να βοηθήσει την οικογένειά της που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα», έγραψε συγκεκριμένα ο Γιάννης Σπυρούνης. Στη συνέχεια ο ίδιος μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» περιέγραψε, πρόκειται για μια γλυκύτατη παρουσία, η ευθύτητα της οποίας του έκανε εντύπωση.

«Ήταν πολύ συνειδητοποιημένη για την ηλικία της. Η σιγουριά όσων μας έλεγε ήταν γροθιά στο στομάχι. Πόνεσε πολύ», λέει ο δημοσιογράφος. Οι γονείς του μικρού κοριτσιού τα βγάζουν πέρα με μεγάλη δυσκολία καθώς είναι και οι δύο άνεργοι. Γι’ αυτό η ίδια τα απογεύματα γεμίζει τη σχολική τσάντα της με σακουλάκια και μπαίνει σε γραφεία, καταστήματα και όποια πόρτα βρει ανοιχτή.

Οι εργαζόμενοι της «Πρωινής» έβγαλαν όσα χρήματα μπορούσε ο καθένας από την τσέπη του και της τα έδωσαν. «Δεν θέλαμε κουλουράκια, απλώς να τη βοηθήσουμε. Εκείνη όμως μας άφησε ένα σακουλάκι και ήταν όντως σπιτικά τα κουλουράκια», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Σπυρούνης.

(πηγή: madata.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399