Επικίνδυνα «παιγνίδια» με καρδιοπαθή παιδιά

Σε «μπαλάκι» ανάμεσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Ωνάσειο έχει μετατραπεί ένα τρίχρονο κοριτσάκι, εξαιτίας της μη λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΕΚΑΣΚΑΠ) στο «Αγία Σοφία», το οποίο μόνο τυπικά είναι ανοιχτό απ’ τις 3.10.2012.

Το κοριτσάκι θα έπρεπε να χειρουργηθεί εδώ και -τουλάχιστον- 15 μέρες μετά το πρώτο χειρουργείο που έγινε επιτυχώς στο «Αγία Σοφία». Το παιδιατρικό νοσοκομείο το παρέπεμψε στο Ωνάσειο, επικαλούμενο επισφάλεια, λόγω των ελλείψεων, στη διάρκεια του χειρουργείου. Με τη σειρά του το Ωνάσειο αρνήθηκε την επέμβαση, επικαλούμενο επισφάλεια για τη μετεγχειρητική κάλυψη.

Οι γιατροί του Αγία Σοφία -τους οποίους εμπιστεύονται και οι γονείς- ανέλαβαν να χειρουργήσουν το παιδί. Όμως έκτοτε υπάρχει μια ανταλλαγή εγγράφων με το παιδί να μένει χωρίς χειρουργείο. Διαμαρτυρόμενοι για αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση οι γονείς του κοριτσιού, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια, έχουν κατασκηνώσει έξω απ’ το Αγία Σοφία ζητώντας την άμεση χειρουργική επέμβαση του κοριτσιού.

(πηγή: Ριζοσπάστης)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399