Οι γονείς βλέπουν τα παιδιά τους πιο αδύνατα από ό,τι είναι

Η πίεση για την κατανάλωση φαγητού οδηγεί στην παχυσαρκία

Στην παχυσαρκία οδηγούν τα παιδιά τους οι γονείς που τα πιέζουν να αδειάσουν το πιάτο τους, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν σε 2.200 εφήβους, μέσης ηλικίας 14,4 ετών, και τους περίπου 3.500 γονείς τους, ανακάλυψαν ότι την τακτική αυτή υιοθετούν οι δύο στους τρεις γονείς, ακόμα κι αν οι έφηβοι είναι υπέρβαροι.

«Μας εξέπληξε αυτή η τάση των γονέων, που απορρέει από την ανησυχία τους μην πεταχτεί το φαγητό», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κέιτι Λοθ, από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, στην Μινεάπολη.

«Αν και πριν από πολλές δεκαετίες, που το φαγητό ήταν περιορισμένο, η ανάγκη αυτή ήταν απολύτως αιτιολογημένη, σήμερα που οι μερίδες έχουν πολλαπλασιασθεί σε μέγεθος είναι λάθος να πιέζουμε τα παιδιά μας να φάνε περισσότερο απ’ όσο θέλουν».

Σύμφωνα με τη μελέτη οι πατέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πιέζουν τα παιδιά να φάνε όλο τους το φαγητό, καθώς και ότι τα αγόρια έχουν περισσότερες πιθανότητες από τα κορίτσια να υποκύψουν σε αυτή την πίεση.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι περισσότεροι γονείς έχουν την τάση να βλέπουν το παιδί τους πιο αδύνατο απ’ όσο πραγματικά είναι, προσθέτουν οι ειδικοί.

(πηγή: sigmalive.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399