Δεκατετράχρονο παιδί πέθανε από την πολλή δουλειά στην Κίνα!

Η δραματική ιστοριία του Λιου Φουζόνγκ

Ήταν μόλις 14 ετών, όμως ο μικρός Κινέζος εργαζόταν 12 ώρες την ημέρα με δύο σύντομα διαλείμματα για φαγητό σε ένα εργοστάσιο στην περιοχή Ντονγκουάν, που παρήγαγε ηλεκτρονικά προϊόντα.

Ο Λιου Φουζόνγκ, που προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια και έπρεπε να εργάζεται από μικρή ηλικία για να συνεισφέρει οικονομικά, δεν άντεξε τις υπερβολικές ώρες εργασίας και βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σε χώρο του εργοστασίου.

Σύμφωνα με την οργάνωση China Labor Watch, δεν είναι σπάνιο τα παιδιά να εργάζονται σκληρά υπό απάνθρωπες συνθήκες και με εξευτελιστικά πενιχρές αμοιβές.

Ο Λιου προσελήφθη πριν λίγους μήνες από την Yinchuan Electronic Company, η οποία παράγει τις μητρικές πλακέτες υπολογιστών για την εταιρεία Asus και ανήκει στον κολοσσό από την Ταιβάν 3CEMS Group, που συνεργάζεται με τις: Samsung, Canon και Sony.

Μάλιστα, η Samsung έσπευσε να σβήσει την επωνυμία της από την ιστοσελίδα της εταιρείας, ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε ανάμειξη στο τραγικό περιστατικό, αν και στο παρελθόν η China Labor Watch έχει επισημάνει τις άθλιες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 14χρονος προσελήφθη από την εταιρεία, παρουσιάζοντας πλαστά έγγραφα, στα οποία αναγραφόταν ότι είναι 18 ετών. Μαζί με εκείνον εργάζονταν μαθητές κάτω των 16 ετών, παρότι απαγορεύεται δια νόμου.

Όπως αναφέρει ο κινεζικός Τύπος, τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από την υπερβολική εργασία, ενώ δεκάδες είναι όσοι αυτοκτονούν.

(πηγή: protothema.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399