Οι φωνές δε… φοβερίζουν τα άτακτα παιδιά

Η συμπεριφορά τους γίνεται ακόμη χειρότερη

Με το να φωνάζει κανείς στα άτακτα παιδιά ή να τα αγνοεί, μπορεί να ενισχύσει την κακή τους συμπεριφορά.

Οι αυστηρές τιμωρίες επιφέρουν επίσης τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ερευνητές σε μια έκθεση του LondonSchoolofEconomics, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα DailyMail.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε δείγμα 19.000 παιδιών, η προσπάθεια να τα προσεγγίσει κανείς με τη λογική είχε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, οι ερευνητές δε μπόρεσαν να καθορίσουν ένα συγκεκριμένο γονεϊκό στυλ, το οποίο να είχε συνολική εφαρμογή καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την επίδραση των γονέων στη συμπεριφορά των παιδιών, όπως για παράδειγμα ο πλούτος.

Η έρευνα πρόκειται να παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της RoyalEconomicSociety.

Σύμφωνα με αυτή, οι πιο πλούσιοι γονείς εμφάνιζαν περισσότερες πιθανότητες να «συνετίσουν» τα παιδιά τους με τη λογική.

Επίσης, ήταν σε θέση να παρέχουν πιο υγιεινά γεύματα και να τηρούν πιο αυστηρά τα προγράμματα του ύπνου των παιδιών, κάτι που είχε επίσης θετική επίδραση στη συμπεριφορά τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, ότι τα παιδιά λιγότερο εύπορων οικογενειών επηρεάζονταν περισσότερο από τη μητέρα τους, σε σχέση με τις πλούσιες οικογένειες.

Κατέληξαν ακόμη στο εξής συμπέρασμα: «Οι υπερβολικές φωνές, τιμωρίες ή η αδιαφορία της άτακτης συμπεριφοράς των παιδιών, αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς».

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399