Εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη για επικίνδυνο φυτοφάρμακο που «κιτρινίζει» τις μπανάνες

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες ότι στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιείται από επιτήδειους επικίνδυνο φυτοφάρμακο για να… ωριμάζουν γρήγορα οι μπανάνες.

Την προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας μετά την κοινοποίηση του προστίμου που επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης στα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνονται και οι εκθέσεις σχετικά με την ύπαρξη απαγορευμένου φυτοφαρμάκου που ανιχτεύτηκε στα προϊόντα που ελέγχθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο παρελθόν έχουν γίνει από άλλους χονδρεμπόρους καταγγελίες για «την ύπαρξη ωριμαντήριου μπανανών στην κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιεί άκρως επικίνδυνα χημικά στοιχεία για να επιταχύνει την ωρίμανση των προϊόντων».

(πηγή: agelioforos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399