Εκτός ελέγχου η επιδημία του ιού Έμπολα

Πρόκειται για την πλέον θανατηφόρα επιδημία αφότου ο Έμπολα εμφανίστηκε για πρώτη φορά, το 1976. Αυξήθηκαν κατά 17% τα θύματα του ιού.

Στους 467 ανήλθε μέχρι χθες, ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην επιδημία του ιού Έμπολα ο οποίος πλήττει τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Συνολικά καταγράφονται 759 κρούσματα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού.

Σε προηγούμενη ενημέρωσή του την 23η Ιουνίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολόγιζε τον αριθμό των νεκρών από τον Έμπολα σε 399 επί ενός συνόλου 635 κρουσμάτων.

Το ξέσπασμα του Έμπολα είναι ήδη το ευρύτερο και πιο φονικό από ποτέ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η αύξηση 17% στους θανάτους από τον ιό και 20% στα κρούσματα μέσα σε μόλις μια εβδομάδα κάνει πιο επείγουσα την έκτακτη συνάντηση των 11 υπουργών Υγείας των χωρών της Δυτικής Αφρικής στην Άκρα της Γκάνας, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η συνάντηση έχει στόχο να υπάρξει συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο στις προσπάθειες για τον περιορισμό του Έμπολα.

Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει πλήξει ορισμένες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, με διάτρητα σύνορα και ανεπαρκή συστήματα υγείας, καθώς και περιοχές που μαστίζονται από τον πόλεμο ή την κακοδιοίκηση.

Ο ΠΟΥ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εξάπλωση της νόσου. Οι ταφές των θυμάτων βάσει των ηθών και των εθίμων των αγροτικών κοινοτήτων, το γεγονός πως οι περιοχές γύρω από τις πρωτεύουσες της Γουινέας και της Λιβερίας είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες, καθώς και οι εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες κατά μήκος των συνόρων των τριών χωρών.

(πηγή: thepressproject.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399