Παιδικοί Σταθμοί: 25.000 παιδιά εκτός – Αναζητούνται €50 εκατομμύρια

Σε αναζήτηση περί των 50 εκατ. ευρώ βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μην μείνουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 25.000 παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 91.000 (για την ακρίβεια 91.153), ενώ τα 150 εκατ. που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα καλύπτουν 60.000 παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός 30.000 παιδιά για τα οποία θα χρειάζονταν επιπλέον 75 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, από τις 91.000 αιτήσεις εκτιμάται ότι γύρω στις 6.000 με 8.000 αιτήσεις δεν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί, άρα ο συνολικός αριθμός τους θα μειωθεί σε 83.000 με 85.000.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής τρισίμιση και, πλέον, ωρών, συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ: «Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει την αναζήτηση κονδυλίων προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για τα παιδιά», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γ. Μιχελάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης τόνισε ότι «το μεγάλο θέμα για εμάς είναι να πάρουμε περισσότερα παιδιά στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ δεδομένου ότι περνάμε μία παρατεταμένη οικονομική κρίση και υπάρχει οικονομική στενότητα στις οικογένειες. Ο κύριος υπουργός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εμείς ως ΚΕΔΕ θα τις εξετάσουμε στην κατεύθυνση, να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο κ. Ασκούνης.

(πηγή: aftodioikisi.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399