Ζωή σε ένα γιαπί για οικογένεια στα Χανιά

Δραματικές συνθήκες για μια οικογένεια που ζει σε ένα ... γιαπί στα Χανιά

Δραματικές συνθήκες για μια οικογένεια που ζει σε ένα … γιαπί στα Χανιά

Άστεγη έχει μείνει εδώ και τρεις εβδομάδες μία τρίτεκνη οικογένεια στα Χανιά που λόγω οικονομικών προβλημάτων ζει σε ένα γιαπί στα Λενταριανά. Η οικογένεια επιβιώνει στα θεμέλια μιας οικοδομής, χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φαγητό, σκεπάσματα, ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ούσα ινσουλινοεξαρτώμενη και τα δύο ανήλικα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολείο, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς. Τα βράδια κοιμούνται μέσα σ’ ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στον χώρο της οικοδομής.

Τα Χανιώτικα Νέα βρέθηκαν χθες στο σημείο που διαμένει η οικογένεια του Βασίλη και της Σοφίας Μπέτη, στο τέρμα της οδού Παπαναστασίου καταγράφοντας τις συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά, αλλά και οι γονείς οι οποίοι, όπως μας είπαν, μέχρι πρόσφατα διατηρούσαν πάγκο σε λαϊκή αγορά των Χανίων πουλώντας ρούχα, αλλά τον τελευταίο καιρό οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν τους χορηγούν την απαραίτητη άδεια, επειδή, όπως υποστηρίζουν δεν έχουν κάρτα ανεργίας.

Εμείς πουλούσαμε ρούχα εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Με ανάγκασαν να μπω στο ΤΕΒΕ, να αγοράσω ταμειακή μηχανή για να συνεχίσω το επάγγελμα και να υπάρχω. Δούλεψα 7 – 8 χρόνια έχοντας άδεια από τον εκάστοτε Νομάρχη Χανίων και αφού είχα περάσει από επιτροπή. Όμως τώρα η Επιτροπή με έκοψε γιατί δεν είχα κάρτα ανεργίας. Πάει αρκετός καιρός. Είναι δύο χρόνια τώρα που παλεύω με το θέμα της άδειας και δεν μπορώ να βγάλω άκρη, ανέφερε ο πατέρας της οικογένειας και πρόσθεσε: Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης γνωρίζει πολύ καλά το θέμα μου, έχουν γίνει μεγάλες ενοχλήσεις, αλλά δεν υπάρχει εξέλιξη. Ζητάμε την βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη, γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο μας έβγαλαν από την λαϊκή αγορά και από τότε αντιμετωπίζουμε τρομερά προβλήματα.

(πηγή: prismanews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399