10 συμβουλές για…μεγάλους

Παιδιά, δεν βαρεθήκατε να σας δίνουν συμβουλές οι μεγάλοι;

Καιρός να τους δώσετε κι εσείς 10 συμβουλές για να οδηγούν με προσοχή σε αυτοκινητόδρομο. Κι αν σας πουν ότι δεν τις θυμούνται, βάλτε τους να τις γράψουν … 100 φορές!

1.Στον αυτοκινητόδρομο οδηγείτε πάντα στη δεξιά λωρίδα. Μην αλλάζετε λωρίδα, εκτός αν είναι αναγκαίο για να κάνετε προσπέραση. Μετά την προσπέραση, επιστρέψτε σταδιακά στη δεξιά λωρίδα.

2.Στον αυτοκινητόδρομο δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην απόσταση ασφαλείας από τους προπορευόμενους και προσαρμόστε την ταχύτητά σας ανάλογα με αυτή.

3.Για την ασφάλειά σας φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας. Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.

4.Τα παιδιά πρέπει πάντα να ταξιδεύουν στα πίσω καθίσματα, με τα κατάλληλασυστήματα συγκράτησης που ταιριάζουν στην ηλικία τους.

5.Στον αυτοκινητόδρομο το όχημά σας πρέπει να είναι ορατό στους άλλους οδηγούς πολύ νωρίτερα από ότι σε έναν άλλο δρόμο, λόγω  της υψηλής ταχύτητας οδήγησης. Το καλύτερο σινιάλο προειδοποίησης είναι να υποδείξετε (με φλας) τον οποιοδήποτε ελιγμό σας.

6.Όταν πρέπει να αλλάξετε λωρίδα, ακολουθείστε τον κανόνα ασφαλείας: Καθρέπτης – σινιάλο – ελιγμός. Να θυμάστε πάντα ότι μπορεί να υπάρχουν οχήματα που βρίσκονται πίσω σας, τα οποία κινούνται ταχύτερα από εσάς.

7.Ξεκινήστε τον ελιγμό αλλαγής λωρίδας πολύ νωρίτερα από ό,τι σε άλλους δρόμους, ώστε οι δείκτες κατεύθυνσης να φαίνονται ξεκάθαρα κατά τη διάρκειά του.

8.Οποιοσδήποτε οδηγός αναγκάζεται, λόγω έκτακτης κατάστασης, να οδηγεί σε έναν αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα μικρότερη από 60 χλμ πρέπει να αφήνει το όχημά του στην επόμενη έξοδο.

9.Αν πρέπει να σταματήσετε, απομακρύνετε το όχημά σας όσο πιο μακριά γίνεται από το δρόμο κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

10.Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται για τη δική σας ασφάλεια, σε περίπτωση απροόπτου συμβάντος. Δεν είναι εναλλακτική λωρίδα κυκλοφορίας.  η ασφάλειά σας εξαρτάται από αυτό.

Share
Κατηγορίες: ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399