Όχι των γονέων στο πετρέλαιο – ελεημοσύνη του Τζόρτζ Σόρος για τα σχολεία

Δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο των σχολείων της Νάουσας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης και μετά τις πανελλαδικές διαστάσεις που πήρε το θέμα, μια απόφαση της ένωσης γονέων επαναφέρει τη συζήτηση στην επικαιρότητα.

Η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων που έγινε την Δευτέρα πήρε απόφαση να αρνηθεί την διανομή πετρελαίου θέρμανσης προερχόμενο από  δωρεά  του Ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος,.

Περήφανα οι γονείς που μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αγωνίζονται εδώ και μέρες  καταρρίπτοντας το λεγόμενο success story  φώναξαν πως δεν θέλουν «καμιά ελεημοσύνη».

«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι», είπε στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας Μανόλης Γαλίτης. Πέρα από τις όποιες προθέσεις του δωρητή, για τους γονείς υπάρχει ένας ακόμη σημαντικότερος λόγος, όπως λένε, για να αρνηθούν την προσφορά. «Πετρέλαιο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και μόνοι μας, με χρήματα των γονέων. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συλλόγων μας. Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τι κοινωνία είμαστε αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας; Γι’ αυτό εξηγούμε ότι δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε από κανέναν ελεημοσύνη. Απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών», υποστήριξε ο κ. Γαλίτης.

(πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399