Το λάθος που κάνουμε πριν κοιμηθούμε

Τις εργάσιμες μέρες, συμβαίνει να κοιτάτε το ρολόι σας και να βλέπετε πως έχει περάσει η ώρα…

Πετάγεστε και λέτε «πρέπει να κοιμηθώ τώρα»;

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτό το μικρό λάθος μπορεί να… μας χαλάσει ανεπανόρθωτα τον ύπνο. Η ψυχοφυσιολογική αϋπνία, όπως ονομάζεται, σας δημιουργεί την υποχρέωση να πάτε για ύπνο, κάτι που σας μπλοκάρει.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sleep Research» έδειξε πως όταν πιεζόμαστε να πάμε για ύπνο, ξυπνάμε κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν ξεκουραζόμαστε καλά. Οι ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας ζήτησαν από 33 άτομα να πάρουν μέρος σε έναν περίεργο διαγωνισμό («Ποιος θα κοιμηθεί πρώτος») και μάλιστα έταξαν και δώρο στο νικητή. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα ύπνου.

Αυτή η πίεση προκάλεσε δυσκολίες στον ύπνο τους! Η ψυχοφυσιολογική αϋπνία αναγνωρίζεται επίσημα από τους ειδικούς ως πάθηση και επηρεάζει το 15% των ασθενών με χρόνια αϋπνία.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο, όπου το άγχος οδηγεί στον κακό ύπνο και ο κακός ύπνος εντείνει το άγχος.

(πηγή: 4news.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399